Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės viso (su mok.)
Viso pristatymas (su mok.) Bus nustatyta
Viso (su mok.)
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo

Informuojame, kad šioje el. parduotuvėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Sutinku
Prekės pristatomos
Visoje Lietuvoje

Afrikietiška kaukė

350,00 € 390,00 €
-10%
Prekės kodas: XK980
  • Laikotarpis XX a. vid.
  • Kilmės šalis Kongo demokratinė respublika
  • Medžiaga Medis
  • matmenys 0.16 x 0.14 m; h - 0.41 m

Afrikietiška kaukė, iš Kongo demokratinės respublikos, Bena Lulua etninės grupės

Užsakymus priimame telefonu +37068638829 arba el. paštu info@rumsiskiubaldai.lt

Siųsti užklausą
Siųsti draugui

Siųsti draugui

Afrikietiška kaukė

Afrikietiška kaukė

Kaina: 350,00 €

 

Spausdinti

Aprašymas

Rankų darbo, medinė afrikietiška kaukė. Kilusi iš Kongo demokratinės respublikos, Bena Lulua etninės grupės. Gausiai dekoruota įvairiais raštais kaukė nebuvo skirta dėvėti. Ji buvo rodoma kaip prestižo statusas gentyse. Veido raštai atitinka labai garsų Lulua kūno meną Kongo respublikoje, kuris yra naudojamas ir ant įvairių statulų.

 Ši kaukė yra menininkų darbas, kuris atspindintis šios etninės grupės kultūrinį paveldą. Kaukės dažnai būna skulptūriškos, išskirtinės formos ir dekoruotos įvairiais ornamentais bei simboliniais elementais. Jos dažnai pasižymi įdomiomis spalvomis, kurios gali turėti simbolinį reikšmingumą.

Lulua etninės grupės kaukės gali būti susijusios su mitiniais personažais arba atspindėti svarbius gyvenimo įvykius, kaip gimimas, pasikeitimai ir pan. Medžiagos, naudojamos kaukėms kurti, yra vietinės gamybos, o kaukės pačios gali būti naudojamos ceremonijose, ritualuose ar kituose svarbiuose gyvenimo momentuose. Šios kaukės ne tik yra meninė išraiška, bet ir svarbus kultūrinis elementas, atspindintis Lulua etninės grupės gyvenimo būdą ir tikėjimus.

 

Jus taip pat gali dominti